Bij NU.nl verzamelen we gegevens van bezoekers voor verschillende doeleinden. Dat doen we bijvoorbeeld om inzicht te krijgen in gebruik, zodat we de website en app kunnen verbeteren, personaliseren en advertenties kunnen tonen.

NU.nl is onderdeel van DPG Media. Binnen dit bedrijf zijn er strenge regels over hoe wij data opslaan en verwerken, altijd volgens de laatste wetgeving. Meer informatie hierover kun je terugvinden op onze privacypagina.

Welke persoonsgegevens verzamelen NU.nl en DPG Media?

Als je gebruikmaakt van een van de diensten van DPG Media kan het zijn dat je hiervoor gegevens met ons deelt. Die gegevens (passief en actief) worden gebruikt om je nog beter te bedienen. Bijvoorbeeld met gepersonaliseerde artikelen en relevante advertenties.

Actief verstrekte gegevens

Dit zijn gegevens die je zelf met ons deelt. Bijvoorbeeld als je op de website gegevens invult (inloggen) of als je ons een e-mail stuurt. Waar we deze gegevens uiteindelijk voor (mogen) gebruiken, hangt volledig af van de toestemming die u ons heeft gegeven.

Passief verstrekte gegevens

Dit zijn gegevens die je misschien niet altijd bewust met ons deelt. Bijvoorbeeld jouw interesses op basis van jouw leesgedrag online of de locatie waar je je bevindt. Op die manier kunnen we je lokale content laten zien of ervoor zorgen dat je gerelateerde artikelen te zien krijgt. Net als de actief verstrekte gegeven worden ook deze gegevens alleen ingezet wanneer je ons daarvoor toestemming hebt gegeven.

Deze gegevens worden (met de juiste consent) onder andere gebruikt om het gebruik van de websites en apps te verbeteren, om je te informeren over andere producten en diensten van DPG Media die voor jou interessant kunnen zijn en om onze advertenties waar mogelijk te laten aansluiten bij jouw interesses.

Naast altijd acteren op basis van het het juiste consent dat je ons hebt gegeven, beveiligen wij uiteraard de data die jij met ons deelt en die wij verwerken. Onze uitgebreide veiligheidsprocedures beschermen jouw persoonlijke gegevens. Zo gebruiken we beveiligde servers en krijgen onbevoegden geen toegang tot jouw gegevens.

Wil je je persoonsgegevens inzien, wijzigen of verwijderen? Of wil je bezwaar indienen? Regel het eenvoudig online.