Acteur Alec Baldwin reageerde vrijdag op Twitter voor het eerst op het ongeval van donderdag. Baldwin schoot donderdag met een filmwapen de 42-jarige cameravrouw Halyna Hutchins dood tijdens opnames van de film Rust.

"Er zijn geen woorden voor mijn schok en verdriet over dit trieste ongeval", schrijft Baldwin op Twitter. Hij noemt Hutchins een echtgenote, moeder en collega die erg werd bewonderd.

"Ik werk helemaal mee met het politieonderzoek om erachter te komen hoe dit heeft kunnen gebeuren. Ik heb contact met haar man en bied hem en zijn familie mijn steun aan. Mijn hart is gebroken en in gedachten ben ik bij hem, hun zoon en iedereen die van Halyna hield."

Ook regisseur naar ziekenhuis

Hutchins werd met een helikopter naar het ziekenhuis gebracht. Daar overleed ze een paar uur later aan haar verwondingen. Ook regisseur Joel Souza werd met schotwonden naar het ziekenhuis gebracht. Hij zou het ziekenhuis alweer verlaten hebben.

Iedereen die bij het ongeluk was wordt ondervraagd. Ook wordt er bewijsmateriaal verzameld, zei de politie tegen het tijdschrift The Hollywood Reporter. Baldwin werd donderdag al ondervraagd. Er is niemand gearresteerd. Wel zijn de opnames van de film voorlopig stilgelegd.

We zijn benieuwd naar je mening over dit artikel. Klik hier om je feedback achter te laten in een korte vragenlijst van een minuut.

Stuntman over werk op filmset: zo wordt er met wapens omgegaan
146
Stuntman over werk op filmset: zo wordt er met wapens omgegaan