De V&D in Hilversum is volgende week zaterdag, 23 april, het laatste filiaal van de failliete warenhuisketen dat definitief zijn deuren sluit. 

De Hilversumse vestiging is dan alleen 's ochtends nog open, zo laat een woordvoerder van V&D woensdag weten. 

Komende zaterdag zullen in totaal 33 van de tijdelijk heropende winkels dicht zijn. Dat is iets meer dan de helft van de 62 filialen die de keten telt. 

Vooral in de grote steden zijn volgende week nog filialen te vinden waar koopjesjagers hun slag kunnen slaan. "De verkopen zijn harder gegaan dan van tevoren verwacht", aldus de woordvoerder. "Vandaar dat ook een aantal filialen eerder is gesloten dan gepland."

Vorige week sloten al zes vestigingen hun deuren. Deze waren al na twee weken grotendeels door hun voorraden heen. 

Video: Hoe werkt een faillissement?

In 60 seconden: Hoe werkt een faillissement?
In 60 seconden: Hoe werkt een faillissement?

Animatie: In60seconds

Restanten

Alle 62 warenhuizen van V&D gingen 23 maart tijdelijk open voor een laatste uitverkoop. Ze zouden gedurende drie tot vier weken de restanten verkopen. Veel winkels hadden te maken met flinke drukte. 

Leveranciers ontvangen een deel van de opbrengst van de spullen die nog aan de man worden gebracht, namelijk 20 procent van de inkoopwaarde. 

Overigens blijven alle winkels waar de producten uitverkocht zijn, nog wel open voor de verkoop van inventaris en winkelinrichting. 

Ondertussen worden in opdracht van de curatoren ook voorraden online geveild via een veilingplatform. Het gaat onder meer om elektronica, kleding, horloges, sieraden en reisbagage. 

V&D ging halverwege februari definitief ten onder, nadat een doorstart was mislukt. Wel werd de restaurantketen La Place overgenomen door supermarktconcern Jumbo. 

Tijdlijn V&D

© NU.nl/Jerry Vermanen