Zes filialen van V&D sluiten vrijdag definitief hun deuren. 

De betreffende winkels zijn na twee weken grotendeels door hun voorraden heen, zo bevestigt een woordvoerder van de failliete warenhuisketen woensdag aan NU.nl na berichtgeving van RTV Drenthe

Afgelopen maandag is het filiaal aan het Amsterdamse Buikslotermeerplein al gesloten. De filialen van Meppel, Hellevoetsluis, Delft, Alphen aan den Rijn, Weert en Venlo zijn aan hun laatste drie verkoopdagen begonnen. 

"De voorraad in deze winkels is dusdanig geslonken dat ze de komende dagen door hun spullen heen raken", aldus de woordvoerder. 

Iets meer dan de helft van de warenhuizen heeft nieuwe artikelen gekregen voor de uitverkoop. Er ligt geen voorraad meer in de distributiecentra.

Koopjesjagers bestormen V&D Hoofddorp
Koopjesjagers bestormen V&D Hoofddorp

Laatste uitverkoop

Alle 62 warenhuizen van V&D gingen 23 maart tijdelijk open voor een laatste uitverkoop. Ze zouden gedurende drie tot vier weken de restanten verkopen. Veel winkels hadden te maken met flinke drukte. 

Leveranciers ontvangen een deel van de opbrengst van de spullen die nog aan de man worden gebracht, namelijk 20 procent van de inkoopwaarde. 

Ondertussen worden in opdracht van de curatoren ook voorraden online geveild via een veilingplatform. Het gaat onder meer om elektronica, kleding, horloges, sieraden en reisbagage.

V&D ging halverwege februari definitief ten onder, nadat een doorstart was mislukt. Wel werd de restaurantketen La Place overgenomen door supermarktconcern Jumbo. 

Tijdlijn V&D

© NU.nl/Jerry Vermanen