Voor het pand van de failliete warenhuisketen V&D in Arnhem is een nieuwe huurder gevonden. Topshelf opent er binnenkort een megastore. De sportwinkelketen wil ook andere vestigingen overnemen.

De vestiging in Arnhem wordt meteen de grootste vestiging van de sportwinkelketen.

Topshelf heeft momenteel vijf vestigingen, in Rotterdam, Utrecht, Leerdam, Beuningen en Cruquius. Het bedrijf wil op termijn filialen in heel Nederland openen. Daarom is het ook met de verhuurders van enkele andere V&D-warenhuizen in gesprek.

V&D werd op oudjaarsdag failliet verklaard. Een doorstart van de warenhuisketen mislukte. Alleen voor de zelfstandige vestigingen van restaurantketen La Place bleek een doorstart mogelijk, onder de vleugels van supermarktconcern Jumbo. 

De warenhuizen zijn momenteel bezig met de laatste uitverkoop en sluiten daarna definitief de deuren.

La Place

Jumbo is van plan om La Place-restaurants te heropenen "in meerdere panden waar voorheen een V&D-warenhuis was gevestigd". "Het klopt dat Arnhem één van deze locaties is", stelt het bedrijf in een persverklaring.

"Over de exacte details van de overeenkomst, de eventuele mogelijkheden voor oud-medewerkers en onze toekomstplannen doen wij op dit moment geen uitspraken."

Het supermarktbedrijf praat met meerdere partijen om uit te zoeken in welke andere voormalige vestigingen van V&D restaurants heropend kunnen worden.

Tijdlijn V&D

© NU.nl/Jerry Vermanen