Leveranciers die hun spullen willen halen uit de panden van het failliete V&D, moeten daarvoor betalen.
 

Dat blijkt uit een brief van de curatoren die RTL Z in handen heeft.

Per V&D-vestiging moet 200 euro worden neergelegd. Het minimumbedrag ligt op 1.000 euro. Ondernemers die uit alle 62 filialen van V&D hun spullen willen terughalen, moeten daarvoor dus in totaal 12.400 euro betalen. Alle bedragen zijn exclusief btw.

De kosten worden in rekening gebracht, omdat het om een grote logistieke operatie gaat.

Leveranciers die hun spullen uit de winkels willen halen, kunnen zich tot 23 februari bij een extern taxatiebureau melden. Als een eigenaar zich niet meldt, kan er ook geen aanspraak meer worden gedaan op de eigendommen.

Brug-WW

De NOS meldt dat minister Lodewijk Asscher (Sociale Zaken en Werkgelegenheid) de zogenoemde brug-WW versneld wil openstellen voor het V&D-personeel.

Daarmee krijgen werkzoekenden voor de uren dat zij werken salaris en voor de uren waarin zij worden omgeschoold WW. Daardoor is het voor werkgevers goedkoper om hen in dienst te nemen. 

Doorstart

Deze week bleek dat een doorstart met 45 V&D-filialen door ondernemer Roland Kahn van de baan is. Uiteindelijk waren de twijfels van huisbankier ING over de financiering te groot. Ook een aantal vastgoedeigenaren van V&D-panden zagen de plannen niet zitten.

Daardoor verliezen achtduizend mensen hun baan bij de in 1887 opgerichte warenhuisketen.