Supermarktketen Jumbo zou 48 miljoen euro hebben betaald voor de overname van restaurantketen La Place.

Het overnamebedrag was de "de grote klapper" voor de boedel van het failliete V&D, meldt NRC woensdag op basis van ingewijden.

Volgens de bron zouden de warenhuizen lang niet zoveel hebben opgebracht. Dinsdag werd duidelijk dat een mogelijke doorstart van V&D onder Roland Kahn van Coolinvestments is mislukt.

"Dit betekent dat de La Place-vestigingen in de voormalige V&D-warenhuizen op dit moment niet kunnen worden voortgezet. Vanzelfsprekend zullen we kijken naar nieuwe exploitatiemogelijkheden voor deze La Place-vestigingen", reageerde Jumbo nadat bekend werd dat de doorstart was mislukt. De zelfstandige restaurants blijven gewoon open.

Inventaris

Eind januari nam Jumbo alle activa, de serviceorganisatie en de meeste alleenstaande vestigingen van La Place over. Jumbo is dus ook eigenaar van de spullen van de La Place-restaurants in de V&D-vestigingen, zoals ovens en meubels. 

Jumbo-topman Frits van Eerd zei in een eerder interview met NU.nl dat zijn bedrijf bij het uitblijven van een doorstart voldoende inventaris heeft om een aantal nieuwe vestigingen te openen.

Verder sluit Van Eerd niet uit dat het aantal buitenlandse vestigingen van La Place in het buitenland verder zal groeien. De keten is nu al actief in Duitsland, België en op Bali.

In 60 seconden: Hoe werkt een faillissement?

Animatie door in60seconds.nl