De eigenaren van vijftien van de 45 panden waarmee CoolCat-eigenaar Roland Kahn een doorstart van V&D wil maken, gaan niet akkoord met de voorstellen van de ondernemer. 

Ook over het financieringsplan van Kahn is geen akkoord bereikt met de banken, zeggen ingewijden in De VolkskrantHiermee ziet het er zeer somber uit voor de toekomst van het warenhuisconcern, schrijft de krant.

Maandag werd bekend dat de warenhuizen van V&D waarschijnlijk nog minstens anderhalve maand dicht blijven. Kahn is er nog steeds niet uit met de verhuurders van de winkelpanden.

De curatoren hebben daarom drie dagen extra de tijd gevraagd om tot een overeenkomst te komen. Daarop is geen negatieve reactie gekomen, verklaarde de woordvoerder van de curatoren van V&D. Volgens hem praten de betrokken partijen voorlopig echter gewoon verder.

Doorstart

Zelfs als winkelondernemer Roland Kahn later deze week alsnog een doorstart zou aankondigen, duurt het nog een hele tijd voor de winkels weer open kunnen, zei de zegsman.

Om de keten voort te zetten is het nodig personeel weer opnieuw in dienst te nemen, zaken opnieuw te bevoorraden en de winkels enigszins opnieuw in te richten. Dat is volgens de zegsman niet iets wat in een paar dagen geregeld is.

Tijdlijn V&D

In 60 seconden: Hoe werkt een faillissement?
In 60 seconden: Hoe werkt een faillissement?