Pandeigenaren V&D werken aan reserveplan

Het mogelijk vertrek van V&D uit diverse Nederlandse binnensteden hoeft niet per se voor een toename van de leegstand te zorgen. 

Verhuurders van de gebouwen waar de bankroete warenhuisketen in zit, wachten niet stilzwijgend de ontwikkelingen af. Meerdere pandbazen bevestigen bezig te zijn met een "back-upplan". 

Tegelijkertijd houden ze de band met de curatoren en de directie van V&D warm, werd vrijdag benadrukt.

ASR, dat zes V&D-filialen verhuurt, kijkt naar eigen zeggen al geruime tijd naar een alternatieve invulling van de winkelruimtes, mocht er geen of een beperkte doorstart komen. ''We zien kansen en zijn hiervoor in gesprek met diverse internationale retailers'', aldus de verhuurder. ASR denkt onder meer aan een warenhuisketen in het middensegment, zoals het Britse John Lewis.

Directeur Jos van de Mortel van Metroprop, de eigenaar van de V&D-panden in Den Bosch, Heerlen en Sittard, zegt dat hij eigenlijk al sinds begin dit jaar zoekt naar andere huurders.

Curatoren

De curatoren van V&D maken tegelijkertijd haast bij het zoeken naar kopers voor de failliete warenhuisketen. Inmiddels hebben zich al tientallen geïnteresseerden gemeld, zowel voor het hele bedrijf als voor delen van de warenhuisketen.

Circa veertig van die partijen zijn uitgenodigd om een voorstel op papier te zetten. Daarvan hebben de curatoren er al meerdere binnengekregen.

In media wordt de laatste dagen druk gespeculeerd over de namen van mogelijke kopers van V&D en de restaurants van La Place. Zo zou het Duitse Karstadt interesse hebben.

De Telegraaf wist vrijdag te melden dat ook het Canadese retailconcern Hudson's Bay verregaande interesse heeft in de winkellocaties van V&D. Dat bedrijf nam vorig jaar ook al het Duitse Kaufhof over.

Lees meer over:
V&D

V&D

V&D
Waarom we V&D niet zomaar zullen vergeten.

V&D-panden

V&D-panden
Steeds meer voormalige panden van V&D vinden een nieuwe bestemming. Een overzicht. 

NUwerk

Tip de redactie