'V&D wil doorstart met helft van de winkels'

Warenhuisketen V&D zou volgens bronnen een doorstart willen maken met grofweg de helft van de 62 filialen.

Geïnteresseerde partijen kunnen ervoor kiezen om tientallen slecht presterende winkels te sluiten, zo meldt NRC woensdag. De krant stelt dat die winkels vooral in provinciesteden zoals Meppel, Hengelo en Zeist gevestigd zijn. 

Ingewijden stellen dat de directie van V&D het liefst verder wil met La Place-afdelingen in de V&D-winkels. De restaurants van La Place zijn goed voor een kwart van de totale omzet van het bedrijf.

Een woordvoerder van V&D kan hier tegenover NU.nl nog niks over zeggen. Hij stelt dat er nog geen definitieve plannen zijn opgesteld. De zegsman verwacht dat er in de komende weken meer duidelijk wordt over een mogelijke doorstart.

De woorvoerder ontkent dat de keten faillissement heeft aangevraagd, zoals De Telegraaf eerder op woensdag meldde.

Animatie door in60seconds

Winkels open

De winkelketen streeft er nog altijd naar om de winkels tijdens de onderhandelingen open te houden. De voorraad zou nog "ruim voldoende" zijn om de komende weken door te komen.

De woordvoerder benadrukt dat de meeste leveranciers nog steeds producten leveren. Een aantal heeft ervoor gekozen om voornamelijk toekomstige leveringen te schrappen of uit te stellen.

Surseance

V&D vroeg vorige week uitstel van betaling aan. In november en december vielen de verkopen dusdanig tegen, dat het bedrijf in acute financiële problemen raakte. De Amerikaanse investeerder Sun Capital was niet bereid om nog eens een groot bedrag in V&D te steken.

Als V&D uiteindelijk failliet gaat, dan wordt de kans op een doorstart groter. Het bedrijf kan dan verder met zo min mogelijk contracten en financiële verplichtingen. UWV zal in dat geval maximaal zes weken lang het loon van het personeel doorbetalen.

Lees meer over:
V&D
Tip de redactie