Het V-land Festival presenteert een uiteenlopende programmering. NU.nl besteedt extra aandacht aan drie headliners. Hieronder volgt een toelichting op Typhoon die van 17.00-18.00 uur op de V-land stage staat.

Zwollenaar Typhoon hoeft eigenlijk niemand meer te overtuigen van zijn muzikale talent.

De recente aankondiging van een concert in de Heineken Music Hall voelt dan ook als de zoveelste bevestiging van zijn kunnen.

De dertigjarige Glenn de Randamie komt uit een muzikale familie en bevindt zich in goed gezelschap van zijn broers Blaxtar en O-Dog die eveneens rijmen en zingen.

Opgezwolle

In het kielzog van de Zwolse hip hop-formatie Opgezwolle is Typhoon in 2001 te horen op hun album Spuugdingen op de Mic.  Drie jaar later wint hij de grote prijs in de categorie R&b/Hip Hop. Het duurt dan wederom nog drie jaar voordat Typhoon zijn debuutalbum Tussen Licht en Lucht uitbrengt.

Meerdere prijzen en nog meer optredens later presenteert Typhoon in 2014 zijn album Lobi da Basi, waar hij drie Edisons voor ontvangt.

De plaat vormt de basis voor zeer goed ontvangen optredens, van Oerol tot en met Lowlands en bezorgt hem een plek als huisbandleider in De Wereld Draait Door

Tijdens het V-land Festival verzorgt Typhoon met zijn band een optreden tussen 17.00 en 18.00 uur