Vanaf vandaag krijgen patiënten van het St. Antonius Ziekenhuis in Utrecht hun specialistische medicijnen aan de deur bezorgd door een fietskoerier. Op deze manier hoopt het ziekenhuis zowel aan de vraag naar thuisbezorging te voldoen als duurzaam bezig te zijn.

De komende periode brengen de fietsbezorgers van De Fietskoerier Utrecht de specialistische geneesmiddelen alleen rond bij patiënten in de stad Utrecht. In de toekomst is het volgens het St. Antonius Ziekenhuis ook de bedoeling dat patiënten in de regio een fietskoerier met hun medicijnen aan de deur krijgen.

Patiënten hoeven met deze nieuwe bezorgmethode niet meer naar de apotheek in het ziekenhuis toe om zélf hun medicijnen te halen. "Hetgeen hen tijd, brandstof en parkeergeld bespaart. Bovendien scheelt het CO2-uitstoot", aldus het ziekenhuis met vestigingen in Utrecht, Nieuwegein en Woerden.

Groeihormonen

De medicijnen die de fietskoeriers rondbrengen verschillen van geneesmiddelen voor bijvoorbeeld vruchtbaarheid, reumatische aandoeningen en groeihormonen. Dat zijn medicijnen die niet door de plaatselijke apotheek verstrekt mogen worden.

Het ziekenhuis verwacht dat er nu ongeveer twintig pakketjes per dag bezorgd worden. In de toekomst wordt verwacht dat het naar zo'n tachtig bestellingen stijgt.