De politie heeft vrijdagavond twee mannen van 20 en 25 jaar uit Amerongen aangehouden op verdenking van het handelen in drugs. Mogelijk volgen nog meer aanhoudingen in deze zaak, aldus een politiewoordvoerder.

De politie kwam de mannen op het spoor na diverse anonieme meldingen. Bovendien kon er een verband worden gelegd met een ander, eerder onderzoek. De politie zegt met deze aanhoudingen 'een bewust signaal' af te willen geven aan de jeugd: "Probeer je niet te laten inpalmen door geld, mooie kleding en dure auto's, of onder druk te laten zetten. Eenmaal in de greep van criminelen is het lastig daar weer uit te komen."

Drugshandel ligt voor een groot deel ten grondslag aan zogenoemde ondermijning. Dat gebeurt in het schemergebied tussen de illegale onderwereld en de legale bovenwereld. "De enorme bedragen die omgaan in de drugswereld hebben een aantrekkende werking en de bescherming van die enorme (financiële) belangen leidt tot excessief geweld, niet zelden in de openbare ruimte", zo stelt de politie.

De politie kondigt aan de komende dagen actief in Amerongen zichtbaar en aanspreekbaar te zijn voor jongeren en ongeruste bewoners.