Twee overvallers hebben woensdag direct de eerste avond zonder lockdown toegeslagen bij een restaurant in Utrecht. Ze dreigden met een wapen en vluchtten met buit.

Het duo stapte rond 19.50 uur restaurant Aphrodite bij winkelcentrum Lunetten binnen. Dat deden zij met mondkapjes op en in donkere kleding gestoken. Direct na hun entree bedreigden ze een aanwezig personeelslid met een wapen, waarna een van de daders een greep uit de kassa deed. Het duo sloeg met een onbekend geldbedrag op de vlucht.

In het restaurant dat na maanden lockdown vanwege coronamaatregelen weer open mocht tot 22.00 uur, reageerden betrokken personeelsleden volgens een politiewoordvoerder hevig geschrokken. Zij sloegen direct na de overval alarm via 112.

Maar de daders konden wegvluchten in de omgeving en zijn ondanks een zoektocht door agenten nog voortvluchtig. Het zou gaan om twee mannen van rond de twintig jaar oud.

Rond het restaurant deden agenten onderzoek en was een afzetting, waar de eigenaren juist hoopten weer gasten te kunnen ontvangen.