De uitvaartdienst ter nagedachtenis aan Utrechter Ralph Bond vindt vrijdag in besloten kring plaats. Wel gaat de bevlogen ondernemer die dag nog één keer langs bij zijn populaire winkel aan de Lijnmarkt, in een opvallende auto.

Een verwarmend hart voor zijn omgeving, en voor zijn vrienden. Zo typeren naasten Ralph Bond, die zondag overleed aan de gevolgen van een hersentumor. Een condoleanceregister is geopend, voor de Utrechtse ondernemer, die maart vorig jaar te horen kreeg dat hij ongeneeslijk ziek was.

Rond 12.00 uur passeert Bond vrijdag in een opvallende Land Rover Defender zijn winkel, die hij samen met zijn partner Patty Smolders in 2001 opende in het Utrechtse centrum. Idee is dat hier een lange erehaag ontstaat met collega's, vrienden en bekenden, die afscheid komen nemen van de excentrieke en geliefde Utrechter.

Voordat Bond voor de laatste keer zijn winkel passeert, wacht eerst een kleine tocht door het Utrechtse centrum: via de Boterstraat gaat het richting Lijnmarkt, waar 'een prachtige laatste groet' volgt. Daarna vervolgt de tocht richting Haverstraat en eindigt bij de Geertekerk. Daar vindt de vanwege corona besloten uitvaartdienst plaats, voordat de crematie volgt.