Het Prinses Máxima Centrum voor kinderoncologie in Utrecht heeft een nieuwe ambassadeur: zangeres Anita Meyer. Zij wordt welkom geheten in een bijzondere maand. September is namelijk de Childhood Cancer Awareness Month, een maand waarin wereldwijd wordt stilgestaan ​​bij kinderkanker.

Anita Meyer zal zich net als de andere ambassadeurs van het centrum inzetten voor hetzelfde doel, namelijk 'iedere soort kanker genezen, optimale kwaliteit van leven'. Niet alleen tijdens de behandeling, maar ook in de toekomst. De andere ambassadeurs van het Prinses Máxima Centrum zijn Chantal Janzen, Bas Smit, Maan, Robert Doornbos, Chantal Bles, Sunnery James & Ryan Marciano, Jacques Vriens en Dafne Schippers.

Anita Meyer laat weten zeer vereerd te zijn dat zij als ambassadeur een bijdrage mag leveren aan het Prinses Máxima Centrum. "Wanneer je in dit ziekenhuis moet verblijven, is dat natuurlijk een enorme zware tijd. Niet alleen voor het kind dat ziek is, maar ook voor de broertjes, zusjes en (groot)ouders. Er is veel geld nodig voor onderzoek en om de kwaliteit van leven voor kinderen met kanker in de toekomst te verbeteren. Met natuurlijk als doel dat zo min mogelijk kinderen aan kanker zullen overlijden."

Jaarlijks krijgen ongeveer zeshonderd kinderen in Nederland kanker. Nog steeds overlijdt een op de vier kinderen met kanker aan deze ziekte. Het Prinses Máxima Centrum is het grootste kinderoncologisch centrum van Europa waar zorg en onderzoek nauw met elkaar verweven zijn.