De perfecte timing: precies in het weekend dat alles weer 'mag', zou de jaarlijkse Uitmarkt in Culemborg plaatsvinden. Tóch heeft de organisatie besloten de handdoek in de ring te gooien. "Ga maar eens bij al die in- en uitgangen duizenden bezoekers controleren."

Volgens de organisatie van de Uitmarkt, die zou plaatsvinden op 25 en 26 september, is het checken van duizenden bezoekers en artiesten op coronapassen simpelweg niet haalbaar. "Op de eerste dag van zo'n ingrijpende nieuwe regel zijn er allerlei problemen te verwachten", schrijft de organisatie, die de 42 geplande voorstellingen in één klap afgelastte.

Volgens hen is juist de 'informele en gezellige' sfeer en het makkelijk kunnen rondlopen tekenend voor de Uitmarkt. "Ga dan maar eens bij al die in- en uitgangen duizenden bezoekers controleren."

Volgend jaar

De organisatie ziet ook een zonnige kant: de programmering en folder schuiven gewoon een jaartje op. "We hoeven maar één cijfer te veranderen. Dat zit wel goed."

Op de Uitmarkt zouden tientallen artiesten optreden, waaronder het Culemborgs mannenkoor, een Ierse folkmuziekband en verschillende dansgroepen. Zowel de Grote of Barbarakerk en de Oud-katholieke kerk zouden fungeren als podia tijdens het festival.