De Catharijnesingel Zuid, het stuk tussen Hoog Catharijne en de Bartholomeusbrug, krijgt een opknapbeurt. Zo wordt er een nieuwe rioolaansluiting aangelegd en moet de herinrichting ook voorbereid worden op de verandering van het klimaat.

Dat laatste betekent dat er minder asfalt komt en meer groen. De maximale snelheid wordt 30 kilometer per uur en er komt een voetpad langs de singel.

De komende maanden wordt er eerst gewerkt aan het riool. Steeds heftigere buien stellen het rioolstelsel op de proef. Bij de opknapbeurt van de Cataharijnesingel Zuid wordt er daarom rekening gehouden met klimaatverandering. Regenwater moet lokaal opgevangen en vervolgens vastgehouden kunnen worden. Daarvoor zijn speciale rioolbuizen nodig, zogenaamde infiltratierioolbuizen, die aangesloten worden op de singel zodat het overtollige water daarin geloosd kan worden.

Maar ook bovengronds gaat er veel veranderen. Zeker is dat er minder ruimte voor auto's komt en dat de omgeving groener wordt. Dit jaar werkt de gemeente aan een definitief ontwerp voor dit deel van de singel.

Aankomende maandag starten de werkzaamheden aan het riool, tussen de Inktpot en de Bartholomeusbrug. De werkzaamheden duren in ieder geval tot het einde van het jaar. Voor autoverkeer komt er daarom een om-en-om regeling met een tijdelijk stoplicht. Fietsers worden omgeleid via de Herman Gorterstraat.