Een inbreker die zin had in een biertje, heeft het in de nacht van vrijdag op zaterdag wel heel bont gemaakt. De verdachte stal twee flesjes Hertog Jan uit een Utrechts café aan de Oudegracht en richtte daar een ravage aan.

De politie ontving vlak na de inbraak een melding. Een man zou, mogelijk via een stukgeslagen raam, een café aan de Oudegracht zijn binnengedrongen. Daar stal hij twee flesjes bier en richtte vernielingen aan.

Door een beveiligingscamera in het café kon de politie op de beelden goed zien hoe de verdachte eruit zag. Meerdere eenheden gingen vervolgens op zoek naar de man. Niet veel later werd de verdachte gespot. De inbreker fietste via de Mariaplaats richting de Moreelsebrug. "Hij fietste rustig voor ons terwijl hij een flesje Hertog Jan aan zijn mond had," vertelt de politie. Bij het zien van de agenten, ging de verdachte er als 'een haas' vandoor. Die poging mislukte, want op de Croeselaan viel hij van zijn fiets en kon worden aangehouden.

De man is meegenomen naar het bureau. In zijn fietstas vond de politie het andere, nog dichte Hertog Jan-flesje en meerdere inbrekersvoorwerpen.