De politie in Utrecht is maandagavond druk geweest met een man die een bierflesje uit een bierkrat van een voorbijrijdende fietser stal en ervandoor ging. De fietser kwam hard ten val. De man is later aangehouden.

De politie kreeg maandag rond 23.20 uur een melding over een man die in blote bast en op blote voeten op de Oudegracht een bierflesje van een fietser zou hebben gestolen. De man zou het bierflesje hebben gepikt van een voorbijrijdende fietser, die een bierkrat op een rekje voorop zijn fiets had staan.

De fietser zou nog hebben geprobeerd te voorkomen dat de man het biertje stal. Dat lukte niet en de fietser viel. "Het kratje vol met bierflesjes viel om, waarbij alle bierflesjes kapot vielen op de grond", schrijft de politie Utrecht Centrum op Instagram.

"De man rende vervolgens al drinkend weg met zijn zojuist buitgemaakte bierflesje en liet het slachtoffer verbouwereerd achter." Aan de hand van camerabeelden kon de dief snel worden aangehouden. Maar de fietser was toen al weg. De politie is op zoek naar de fietser en getuigen.