Na posters, een krantenbijlage en het verhogen van het tipgeld naar 30.000 euro heeft de politie inmiddels zestien tips binnengekregen in de cold case van Sjaak Gerwig.

De Utrechter overleed door klappen op het hoofd en werd in het water achtergelaten langs de Houtenseweg. De daders zijn nog altijd niet gepakt. Door de zaak nogmaals groot onder de aandacht te brengen, hoopt de politie meer te weten te komen.

"Er zit interessante informatie bij. Met reconstructies, meerdere bijdragen vanuit essentiële locaties in Utrecht en interviews met nabestaanden en rechercheurs moet de zaak verder in beweging worden gebracht", aldus de politie.

Dinsdagavond krijgt de zaak daarom uitgebreid aandacht in het tv-programma Opsporing Verzocht. Laura Gerwig, de zus van Sjaak, doet haar verhaal tijdens de uitzending. Ook hangen er sinds dinsdag posters in abri's op meerdere plekken in de stad.

De politie kreeg vorige week al meerdere tips binnen. Daaruit blijkt dat Sjaak Gerwig vermoedelijk in een financieel conflict verwikkeld was met iemand uit zijn woonwijk, de Utrechtse Rivierenwijk.

De afgelopen dagen werd er in de wijk uitgebreid aandacht gegeven aan de zaak. Volgens de politie blijkt dat meerdere bewoners en oud-bewoners belangrijke informatie hebben. "We hebben op straat veel hoopvolle gesprekken gehad. Sommige bewoners hebben nog veel herinneringen aan Sjaak Gerwig", twitterde de politie vorige week.