De A2 richting Utrecht is woensdagochtend door een ongeluk bij knooppunt Everdingen dicht. Bij het ongeval op de belangrijke verkeersader richting Utrecht en Amsterdam waren een vrachtwagen en een personenauto betrokken. Rijkswaterstaat verwacht dat de rijkstroken richting Utrecht rond 16.00 uur open gaan.

De andere kant op is één rijstrook afgesloten, meldt Rijkswaterstaat. De problemen op de A2 bij het knooppunt gaan volgens de ANWB vermoedelijk tot het middaguur duren.

Het ongeluk gebeurde rond 05.45 uur. Het verkeer richting Utrecht en Amsterdam wordt vanaf knooppunt Deil via de A15 en A27 omgeleid. Op die wegen is er een lichte vertraging vanwege het extra verkeer dat de omleiding volgt. "Vooralsnog hebben we het over ongeveer vijftien minuten extra reistijd, dus het valt mee", meldt Rijkswaterstaat. Op de A2 was er rond 7.45 uur een vertraging van 36 minuten.

De vrachtwagen schoot door de middenberm en kwam bijna op de andere weghelft terecht. Doordat aan die kant daarom een rijstrook is afgesloten, heeft verkeer richting Den Bosch mogelijk ook lichte vertraging, aldus Rijkswaterstaat.

De politie doet onderzoek naar de oorzaak van het ongeval. Als dat klaar is, worden de voertuigen geborgen en kan de schade worden gerepareerd. Volgens Rijkswaterstaat is duidelijk dat in ieder geval ook schade is ontstaan aan de vangrail en een lichtmast.