Het Ultrasonic Festival bij de Maarsseveense Plassen gaat dit jaar niet door. Vanwege de onzekerheden rondom de coronamaatregelen hebben de organisatoren besloten het festival, dat op 10 juli gehouden zou worden, te verplaatsen naar volgend jaar.

"Wij hadden veel vertrouwen in de zomer van 2021, maar vanwege de grote onduidelijkheid en onzekerheid hebben wij zelf de knoop moeten doorhakken en onze reünie opnieuw moeten uitstellen", schrijft het Ultrasonic Festival in een verklaring.

"De overheid heeft recentelijk besloten alle evenementen tot 21 juli gedeeltelijk door te laten gaan, mits het evenement geplaceerd ofwel zittend met een aangewezen zitplaats plaatsvindt. Dit is voor ons natuurlijk niet haalbaar, omdat wij op deze manier onze bezoekers niet het ultieme festivalgevoel kunnen geven."

Het Ultrasonic Festival ging vorig jaar ook al niet door vanwege de coronacrisis. Alle aangeschafte tickets, ook die van vorig jaar, blijven automatisch geldig. Het festival wordt volgend jaar gehouden op 9 juli.