Zes zonnestudio's in Utrecht zijn betrapt op het openen van de deuren terwijl dat niet mocht vanwege de geldende coronaregels. De gemeente heeft waarschuwingen uitgedeeld.

De gemeente Utrecht heeft vorige week controles uitgevoerd naar aanleiding van verschillende meldingen.

Bij een van de zes filialen bleken klanten aanwezig te zijn tijdens het onaangekondigde bezoek van de gemeente. De ondernemer van deze zonnestudio heeft direct een waarschuwingsbrief gehad en kan bij een volgende overtreding rekenen op een boete.

De andere vijf ondernemers zijn aangesproken op hun gedrag. Ook voor hen geldt dat bij een volgende overtreding een boete volgt.

Begin vorige maand verloren zonnestudio's een door branchevereniging Samenwerking Verantwoord Zonnen aangespannen kort geding tegen de Staat. Volgens de rechter kan er in de zonnestudio's weliswaar relatief veilig worden gewerkt, maar dat betekent niet dat daarom tot openstelling moet worden overgegaan.

"Een openstelling van de zonnebranche leidt hoe dan ook tot meer contactmomenten en meer reisbewegingen en daarmee tot het risico op meer besmettingen en een verdere verspreiding van het virus", aldus de rechter.