De politie heeft maandag in de Utrechtse wijk Lombok een man aangehouden met behulp van camerabeelden. De verdachte dreigde bij een conflict met een stevig broodmes.

Een getuige ter plekke liet de politie weten dat er bij een conflict in de wijk ook met een broodmes werd gezwaaid. Daarop werden er meteen meerdere eenheden van de politie die kant opgestuurd.

Na een korte zoektocht werd de vermoedelijke dader gevonden, maar toen deze persoon gefouilleerd werd door de agenten troffen ze geen mes bij hem aan. Ze moesten hem daarom laten gaan.

Op de plek waar de verdachte werd aangetroffen, hing ook een camera van cameratoezicht. De desbetreffende medewerker had deze camera ook na het fouilleren nog op de persoon gericht staan en zag daardoor dat de verdachte nadat de agenten waren vertrokken ergens anders een tas vandaan haalde.

De medewerker deelde wat hij zag met de collega's van de politie op straat, waarna deze direct weer op zoek zijn gegaan naar de verdachte. Bij controle van deze tas werd het mes aangetroffen en kon de man worden aangehouden.