Ruim een jaar na de veelbesproken ingebruikname zijn er bij de Utrechtse Uithoflijn al de nodige problemen ontstaan. De asfaltlaag over de gecombineerde tram- en buslijn moet komende zomer in zijn geheel vervangen worden.

Volgens het provinciebestuur zijn er al verschillende reparaties aan de asfaltlaag uitgevoerd, maar daarmee werd het probleem niet opgelost. Daarom is gekozen om de asfaltlaag helemaal te vervangen. In de tussentijd zijn er noodreparaties nodig.

De vervanging van de asfaltlaag is een nieuwe tegenvaller rondom de veelbesproken Uithoflijn. De aanleg van tramtraject tussen Utrecht CS en Sciencepark De Uithof leverde veel financiële en politieke problemen op en liep anderhalf jaar vertraging op. De lijn kostte 486 miljoen euro, 84 miljoen euro meer dan begroot. Op 16 december 2019 reed de eerste tram.

Twee weken geleden ontspoorde een tram op de Uithoflijn bij een botsing met een bestelbus op de Laan van Maarschalkerweerd. De bestuurder van de bestelwagen bleek door rood te hebben gereden. De ravage was groot. Vanwege spoedwerkzaamheden aan de bovenleiding lag de lijn enkele dagen stil.