Een automobilist is zaterdagavond rond middernacht op de A27 bij Utrecht tegen de vangrail geklapt. Kort daarna vloog de auto in brand. De inzittenden, volgens Veiligheidsregio Utrecht (VRU) een vrouw en een kind, zouden op tijd uit de auto zijn gekomen.

Beide inzittenden raakten door de klap gewond en zijn ter plaatse behandeld door ambulancepersoneel. Vanwege de ernst van het ongeluk werd een traumahelikopter opgeroepen, maar die is uiteindelijk niet geland. De vrouw en het kind zijn beiden met spoed naar het ziekenhuis gebracht.

Volgens een woordvoerder van de Veiligheidsregio Utrecht (VRU) wisten zowel de vrouw als het kind op tijd uit de auto te komen. De auto vloog kort na de botsing tegen de vangrail in brand en werd volledig door de brand verwoest. De brandweer had het vuur snel onder controle.

De politie heeft vanwege het ongeluk de afrit naar Maarssen en een deel van de snelweg afgesloten. Er wordt geen onderzoek gedaan naar de oorzaak van het ongeval. Een berger heeft de verwoeste auto inmiddels afgesleept.