De 28-jarige Utrechter die ervan wordt verdacht meerdere vrouwen te hebben belaagd in de Utrechtse wijk Lunetten blijft langer vastzitten. De raadkamer van de rechtbank Midden-Nederland heeft zijn voorlopige hechtenis met negentig dagen verlengd.

De verdachte wordt verantwoordelijk geacht voor zes strafbare feiten. Hij zou vrouwen hebben belaagd in de maanden juli, augustus en september van het vorige jaar. De politie trok alles uit de kast om hem te pakken, omdat de incidenten voor veel onrust in Lunetten en omliggende wijken zorgde.

Maandenlang werd uitgekeken naar een vrouwenbelager 'tussen de 25 en 40 jaar oud' die een grijze hoodie aanhad. Hij had het gemunt op fietsende vrouwen. Veel wijkbewoonsters durfden niet meer alleen over straat, en maakten afspraken om samen op te fietsen.

Dat er een verdachte werd gepakt, zorgde voor veel opluchting in zowel Hoograven als Lunetten. Buurtbewoners waren zo blij dat de politie eerder deze week werd overlaadden met chocolade.

Half februari werd de voorlopige hechtenis van de Utrechter (28), een bewoner van Lunetten, al met twee weken verlengd door de rechter-commissaris. De raadkamer van de Utrechtse rechtbank oordeelt nu dat een nieuwe verlenging van de voorlopige hechtenis op zijn plaats is.