Actievoerders van Extinction Rebellion hebben maandagmiddag het hoofdkantoor van de Rabobank in Utrecht beklommen. Ze eisen dat de bank stopt met investeringen in de industriële landbouw.

De actievoerders lieten een banner met de tekst '26 miljard industriële landbouwinvesteringen, 1 miljard bio' hangen. Anderen droegen een banner met de tekst 'Stop het financieren van de klimaatcrisis'. Ook hebben actievoerders, gekleed in pesticidepakken met de tekst 'Rabo=Giftig' op hun rug, de gevel bespoten.

"Als sleutelspeler in de Nederlandse landbouw draagt de Rabobank een grote verantwoordelijkheid voor een leefbare planeet. We roepen de Rabobank op geen nieuwe investeringen meer te doen in de vervuilende industriële landbouw, bestaande investeringen snel af te bouwen en vol in te zetten op de transitie naar een gezond voedselsysteem", aldus organisator Roos Saat.

Volgens Extinction Rebellion verliep de actie vreedzaam en coronaproof. De actievoerders hielden 1,5 meter afstand van elkaar en droegen mondkapjes.