Politie Utrecht Zuid heeft vrijdagavond een automobilist aangehouden na een achtervolging. De man had eerder op de avond al een rijverbod gekregen vanwege lachgasgebruik.

Agenten zagen een voertuig zonder verlichting rijden en de bestuurder vervolgens lachgas gebruiken nadat hij zijn auto geparkeerd had.

De bestuurder leek in eerste instantie gehoor te geven aan het rijverbod, maar later op de avond zag de politie hem weer op de weg. Ze gaf de automobilist een stopteken, maar daar gaf hij geen gehoor aan; hij ging er meteen vandoor.

Ondertussen beging de bestuurder meerdere verkeersovertredingen en haalde hij volgens de politie "levensgevaarlijke manoeuvres" uit. Vervolgens verloor hij de macht over het stuur en botste hij frontaal op een lantaarnpaal. Hij kon nog uit zijn auto vluchten. "Na een korte achtervolging te voet kon de verdachte worden aangehouden."

Ook dat ging niet zonder slag of stoot. De bestuurder probeerde een wapenstok van een agent af te pakken. De agenten moesten daarom geweld gebruiken om de bestuurder aan te kunnen houden.