De politie heeft vrijdagochtend een 28-jarige man uit Lunetten aangehouden op verdenking van mishandeling van meerdere vrouwen afgelopen zomer. De man is direct overgebracht naar het cellencomplex in Houten.

De afgelopen maanden zorgde een man voor veel onrust in Utrecht. De politie adviseerde vrouwen om samen te fietsen en verlichte routes te kiezen, zolang er niemand was aangehouden.

De laatste mishandeling vond volgens de politie plaats op 26 september. Toen werd een vrouw lastig gevallen op het Houtensepad door een man in een grijze hoody. De politie hield er sterk rekening mee dat het om dezelfde dader ging die eerder in het grensgebied van Lunetten met Hoograven vrouwen had lastiggevallen.

Na intensief onderzoek hield de recherche vrijdag de man uit Lunetten aan. Ook werden er drie panden in Utrecht doorzocht. Alle slachtoffers zijn op de hoogte gebracht van de aanhouding.

"Met de aanhouding komt een einde aan een lange periode van bezorgdheid, vooral onder vrouwelijke fietsers en wandelaars, in het gebied Hoograven-Lunetten", aldus de politie. Het advies om samen te fietsen of te wandelen wordt losgelaten.