De gemeente Utrecht kondigt ondanks het winterweer geen vaarverbod voor de Oudegracht af. De aannemer die werkt aan het herstel van de kademuren, moet met een boot op het water zijn.

De gemeente Utrecht kondigde vrijdag weliswaar een vaarverbod voor de Utrechtse stadswateren af, maar dat gold niet voor de Oudegracht en de Vaartse Rijn. Die twee waterwegen moesten bereikbaar blijven zodat de werkzaamheden aan de wal- en kluismuren door kunnen gaan, luidde de uitleg.

Een paar dagen later denkt de gemeente volgens een woordvoerder nog altijd niet aan een vaarverbod voor de Oudegracht. Ondanks de kou werkt de aannemer nog altijd aan de kademuur ter hoogte van de Lichte Gaard. "Misschien dat de situatie verandert als de aannemer het werk vanwege de kou stil moet leggen."

Dat de Oudegracht geliefd is onder schaatsliefhebbers, begrijpt de woordvoerder wel. "Maar er zijn genoeg andere plekken waar je kunt schaatsen." De verwachting is dat aan het einde van de week op de singel rond de binnenstad (Stadsbuitengracht) kan worden geschaatst.

De laatste keer dat op de Oudegracht kon worden geschaatst, was in 1996.