De provincie Utrecht gaat vanaf maandag 15 februari de riolering langs verschillende N-wegen in de regio inspecteren en schoonmaken. Het provinciebestuur wil op die manier de staat van de riolering in kaart brengen om een onderhoudsplanning voor de toekomst te maken.

Langs onder meer de Straatweg (N204) tussen Breukelen en Maarssen, de N233 in Veenendaal en de N224 in Zeist en Woudenberg worden werkzaamheden uitgevoerd. De inspectieputten, kolken en afvoerleidingen worden schoongemaakt en geïnspecteerd.

De werkzaamheden worden tussen 9.00 en 15.30 uur uitgevoerd. Er zal dan één rijstrook per rijrichting open zijn. Ook zijn er verkeersregelaars aanwezig om het verkeer in goede banen te leiden. De werkzaamheden kunnen geluidsoverlast opleveren.

Nabijgelegen panden blijven tijdens de werkzaamheden bereikbaar en ook het openbaar vervoer zal blijven rijden. Fietsers kunnen zonder hinder het fietspad gebruiken.

De werkzaamheden gaan op 15 februari van start en duren tot en met november. Als eerste wordt er gewerkt aan de riolering tussen Breukelen en Maarssen, gevolgd door de N224 in Zeist en Woudenberg.