De gemeente Utrecht heeft een programmaplan voor Overvecht gepresenteerd. De bewoners van de wijk hebben zich de afgelopen periode samen met het stadsbestuur over de vergroening van de wijk gebogen.

In het eerste programmaplan zet de gemeente twee hoofdlijnen voor de uitvoering uit. De eerste is dat er een grote hoofdroute door Overvecht moet komen. Een aantrekkelijke, goed begaanbare en logische hoofdroute, die ook verblijfswaarde heeft. Een zogeheten groen lint met veel groen, bankjes en een eigen, herkenbare stijl.

De tweede hoofdlijn in het plan is een groter aantal wandelroutes. Het gaat om kortere routes dicht bij huis. De gemeente is niet van plan de wandelroutes alleen uit te dokteren. Hiervoor wordt naar samenwerkingspartners gezocht. Dat kunnen bedrijven of bewoners uit de buurt zijn.

Voor de uitvoering van dat tweede plan richt de gemeente Club Groene Lint op. Verder zoekt de gemeente contact met wijkbedrijf Wij 3.0 en met het participatiebedrijf UW. Zo kan het project Overvecht ook veel opleveren op het gebied van sociale participatie.

Het totale budget voor de huidige plannen ligt momenteel op 1,48 miljoen euro. De gemeente probeert dat budget nog iets te verruimen en kijkt daarvoor naar mogelijkheden voor financiering bij andere projecten, beleidsterreinen en partners.

In 2024 moet het hele project rond het Groene Lint af zijn, maar de gemeente belooft al snel de handen uit de mouwen te steken: alles wat in 2021 kan, gaat zo snel mogelijk gebeuren. Het gebied ten noorden van de Carnegiedreef tussen de Kasaidreef en de Gambiadreef is als eerst aan de beurt.