De werfkelders onder de Nieuwegracht zijn mogelijk beschadigd door een zware betonmixer. De wagen reed op 8 januari over de gracht en overtrad daarmee de regels.

De betonmixer van de Goudse Betonmortel Centrale (GBC) reed over de Nieuwegracht naar Pausdam, vervolgens tegen de richting in door de Trans en over het Domplein naar de Voetiusstraat. De wagen maakte hierbij een "grove overtreding" van de aslastbeperking en van de rijrichting in het gebied, schrijft de gemeente Utrecht in een wijkbericht.

De gemeente gaf de GBC vooraf een ontheffing om in het centrum te rijden en stuurde een voorgeschreven route mee. Hier heeft de bestuurder van de betonmixer zich niet aan gehouden.

Volgens de GBC waren de instructies van de gemeente helder, maar toch was de chauffeur verkeerd gereden. Hiervoor heeft de GBC excuses aangeboden. Er wordt nog gekeken of mogelijke schade op de GBC verhaald kan worden.

De gemeente vraagt keldereigenaren zich te melden als er door deze actie schade aan hun werfkelder is ontstaan. Zij moeten in dat geval een foto naar de gemeente sturen, die samen met de keldereigenaar gaat kijken of het bedrijf aansprakelijk is.