De politie heeft vrijdagavond na een achtervolging twee inzittenden van een auto gearresteerd in het Utrechtse De Meern. Onderweg gooiden de verdachten een vuurwapen uit het raam, dat eerder bij een schietpartij in het Zuid-Hollandse Capelle aan den IJssel gebruikt zou zijn.

Agenten zagen een auto waarvan de mistlampen aanstonden op de Langerakbaan rijden. "Voor ons reden genoeg om de bestuurder een stopteken te geven en te controleren", schrijft de politie op Instagram.

De bestuurder gaf echter geen gehoor aan het stopteken en ging ervandoor. Agenten zagen dat er 'iets' uit het raam werd gegooid en even later, bij de Laan 1954, gebeurde hetzelfde. Uiteindelijk lukte het om de automobilist klem te rijden en beide inzittenden te arresteren.

Met hulp van onder meer een politiehond werden de voorwerpen die eerder uit de auto werden gegooid, teruggevonden. Het ging om een vuurwapen en een patroonhouder met munitie.

Na onderzoek bleek dat de verdachten betrokken waren bij het schietincident in Capelle aan den IJssel. De twee arrestanten zijn dan ook overgedragen aan de politie Rotterdam-Oost.