Twee Utrechters hebben vrijdagmiddag een koninklijke onderscheiding ontvangen van locoburgemeester Maarten van Ooijen. Willem Muilenburg en Bart van Steen werden voor hun jarenlange vrijwilligerswerk voor de Utrechtse voetbalclub Sporting '70 benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau.

Muilenburg is al bijna dertig jaar vrijwilliger. Hij begon als coach, deed allerlei hand- en spandiensten voor de vereniging en kwam vervolgens in het bestuur terecht als bestuurslid Jeugdzaken. In 2012 werd hij vicevoorzitter.

Van Steen was toen voorzitter. Hij hield zich bezig met onder meer de onderhandelingen met de gemeente Utrecht over de herinrichting van het complex van de vereniging.

Van Steen zet zich al ruim vijftien jaar in voor de voetbalvereniging. Hij begon als begeleider van jeugdteams en als wedstrijdsecretaris. Hij maakte teamfoto's van de jeugdteams en schreef voor de nieuwsbrief.

In 2008 werd Van Steen ook bestuurslid. Hij zette onder andere de 'Support Desk' op. Daardoor heeft de club nu een professionele servicedesk, inclusief digitaal ticket- en volgsysteem.