Een Instagram-bericht dat de Utrechtse politie woensdag deelde, heeft voor veel vragen gezorgd. Meerdere mensen uitten kritiek op het plaatsen van een foto van een slapende dakloze, die werd gedeeld via een account van de politie.

"Aanvang dienst met het wakker maken van een dakloze man. Tevens natuurlijk zijn rommel laten opruimen", schrijft een van de agenten boven de foto van de dakloze, die op dat moment nog ligt te slapen. Hij zou in een speeltuin onder een stuk zeil liggen.

Presentator en journalist Tim Hofman, bekend van onder meer zijn programma BOOS, deelt het bericht van de politie. Daarin schetst hij het beeld dat veel mensen over daklozen zouden hebben. "Ze zijn een scheldwoord, een grap of een toffe post voor de politie."

Meerdere mensen laten vervolgens hun mening achter onder Hofmans bericht. Veelal gaan die over het feit dat daklozen altijd mogen, maar niet altijd in een slaaphuis willen slapen. Ook kwamen er veel reacties over het commentaar van de agent dat Hofman "tofdoenerij" noemt.

"We kregen een melding van een mevrouw die met haar kind in een speeltuin in de buurt van het Centraal Museum wilde spelen. Maar daar lag iemand te slapen. Hierop heeft de collega de man wakker gemaakt. En hem gevraagd te vertrekken en zijn spullen mee te nemen", aldus de politie op Twitter.