Huisartsen uit Utrecht hebben samen een muziekclip gemaakt om zo hun patiënten en anderen die het zwaar hebben een hart onder de riem te steken.

De muziekclip is een compilatie van filmpjes die de huisartsen zelf opnamen. Die filmpjes zijn gemonteerd op het liedje Blijf geloven, we komen dit te boven van cabaretier Ernst van der Pasch.

Het initiatief kwam van de Utrechtse huisarts Nanja Danhof, voorzitter van Huisartsen Utrecht Stad. Zij zag bij haar eigen praktijk in Kanaleneiland dat patiënten het moeilijk hadden. "Wij merkten als huisartsen dat mensen zich zorgen maakten om de lockdown. Mensen krijgen zo veel voor de kiezen. Bijvoorbeeld kwetsbare of oudere mensen, die zich angstig, alleen of down voelen en niet meer naar hun familie durven", aldus Danhof.

Danhof deed daarom een oproep aan haar Utrechtse collega-huisartsen om de muziekclip te maken. "Ik kreeg meteen heel veel reacties, mensen vonden het een heel leuk idee. Zo kwam er een delegatie uit elke wijk die een stukje van de tekst uit het nummer heeft uitgebeeld."

Ook voor de huisartsen zelf is het een zwaar jaar geweest, vertelt Danhof. "We wisten niet altijd goed wat we patiënten moesten adviseren, of zaten met personeel dat ziek werd. Maar samen hebben we het toch gedaan, met het crisisteam." Het maken van de muziekclip zorgde volgens Danhof voor meer verbinding tussen de collega's.

De uiteindelijke versie van het nummer is te bekijken op de website van NU.nl-nieuwspartner DUIC.