Het Prinses Máxima Centrum schaft met het geld van de nagellakactie van Tijn Kolsteren een robotarm aan waarmee kinderen geopereerd kunnen worden. Met de robotarm kunnen doktoren het verloop van hersen(stam)kanker bij kinderen beter in kaart brengen en volgen.

Tijn werd in 2016 bekend door zijn actie in het Glazen Huis van 3FM Serious Request. Hij kwam in actie voor kinderen die net als hij vochten tegen hersenstamkanker. Het was zijn droom om een eigen nagellakmerk op te richten. Dat werd LAK door Tijn.

Nederlanders zamelden geld in door Tijns nagellak te kopen. Dat ging naar Stichting Semmy, die uiteindelijk de robotarm naar Nederland haalde waarmee ongeneeslijk zieke kinderen onderzocht kunnen worden.

Tijn overleed in 2017, zeven dagen voor zijn zevende verjaardag, aan een vorm van hersenstamkanker. Met zijn actie haalde hij bijna 1,2 miljoen euro op.

"Tijn wilde anderen helpen. De aanschaf van de robotarm zorgt ervoor dat hij dit, indirect, nog steeds doet", aldus Jolanda en Gerrit Kolsteren, de ouders van Tijn. "Wij hopen dat de robotarm gaat bijdragen aan een behandeling van hersenstamkanker, opdat in de toekomst genezing mogelijk is. Het gemis van je kind is onmenselijk groot, wij hopen dat anderen dit leed bespaard blijft."