De kledinginzameling die zaterdag plaatsvond bij onder meer Camping Ganspoort in Utrecht was volgens de initiatiefnemers een groot succes. Er zijn 450 zakken gedoneerd, waarvan een deel naar de Kledingbank gaat.

De inzamelingsactie was een initiatief van Stichting Live on Nothing (LON), Groen! en Camping Ganspoort. Mensen konden kleding bij de horecazaak aan Rotsoord doneren en ook reden er vrijwilligers rond om kleren bij mensen thuis op te halen.

Tegelijkertijd werd door vrijwilligers ingeleverde kleding gesorteerd. Hetgeen dat er nog goed uitzag, ging naar de Kledingbank. Hier kunnen Utrechters kosteloos de kleding afhalen.

Alle spijkerbroeken werden naar Sympany gebracht, een Utrechts bedrijf dat de jeans omtovert tot isolatiemateriaal. Daarnaast werden ook partijen kleding aan kringloopwinkel Emmaus en KLEER gedoneerd.

Het doel van Stichting LON was om enerzijds bewustzijn rondom het onderwerp duurzame mode te creëren, anderzijds om Utrechters iets aan de medemens terug te laten geven. De initiatiefnemers van de actie spreken van een groot succes.

"Wat ontzettend ontroerend om te zien dat zoveel Utrechters de moeite hebben genomen om hun kleding te doneren", zegt Anne van Stichting LON. "We willen iedereen die hun steentje heeft bijgedragen ontzettend bedanken, we maken hiermee een grote groep mensen ongelooflijk blij. Samen maken we de wereld een beetje mooier".