Reizigers op Utrecht Centraal kunnen straks weer de vertrektijden en reisinformatie zien op een groot digitaal scherm. Het scherm wordt 16 bij 2,25 meter groot en wordt naar verwachting begin volgend jaar in gebruik genomen.

De voorbereidingen voor de plaatsing van het bord zijn inmiddels begonnen. Het komt te hangen boven de winkels van Nespresso en Sissy Boy in de stationshal. Op het scherm zijn straks alle vertrekkende treinen van het volgende half uur te zien.

Volgens de NS is bij het kiezen van de locatie voor het scherm rekening gehouden met leesbaarheid vanuit alle hoeken en met looproutes van reizigers. De productietijd liep door de coronacrisis op, waardoor het scherm later geplaatst wordt dan gepland. Na Utrecht Centraal krijgt ook station Leiden Centraal volgend voorjaar een groot informatiescherm.

Het vorige digitale informatiescherm op Utrecht Centraal werd in 2013 verwijderd voor de werkzaamheden aan het station. Toen was niet bekend of het bord ooit terug zou keren, maar er komt nu dus toch een soortgelijk scherm. Het vorige digitale bord verving het analoge blauwe bord dat in 2011 verdween.