TivoliVredenburg doet maandag een oproep aan het kabinet om de cultuursector te steunen. De regels die moeten bijdragen aan het bestrijden van het coronavirus worden mogelijk nog strenger. Zo gaan theaters en musea wellicht dicht.

Het kabinet heeft zondag lange tijd in het Catshuis vergaderd over mogelijke nieuwe maatregelen. Dinsdagavond staat er weer een persconferentie op de agenda en dan moet er meer duidelijk worden. Volgens diverse media worden de maatregelen wellicht strenger.

Het vooruitzicht op een mogelijke verdere sluiting van de culturele sector gaat TivoliVredenburg niet in de koude kleren zitten. "Goedemorgen kabinetsleden. Gaat het sluiten van de theaters, musea en bioscopen echt het verschil maken? Laat ons alsjeblieft de sector op een waakvlam houden. Zo voorzien we artiesten, musici en zzp'ers van werk en blijven we een lichtpunt voor publiek", zo tweet het muziekgebouw.

TivoliVredenburg is nog een van de laatste plekken in Utrecht waar samengekomen kan worden om te luisteren en kijken naar livemuziek. Met maximaal dertig bezoekers per zaal zijn er nog regelmatig optredens te bezoeken.