Bij escaperoom Mysterium aan de Oudegracht in Utrecht blijkt vorige week ingebroken te zijn. De dieven zijn vooral druk geweest om een antieke kluis open te breken. Deze bleek echter onderdeel van de escaperoom te zijn en er lagen dan ook alleen maar raadsels in.

Het is al de tweede keer dat de escaperoom te maken krijgt met een inbraak, laat eigenaresse Anna‑Maria Giannattasio weten. Er zijn vooral vernielingen aangebracht. De politie heeft de zaak in onderzoek.

De dieven dachten een kluis gevonden te hebben met mogelijk waardevolle spullen. "De inbrekers hebben het tijdens het inbreken vooral moeilijk gehad met de antieke kluis waarvan de sleutel gewoon om de hoek was verstopt", zegt Giannattasio. De kluis is wel kapot en zal vervangen moeten worden.

Tijdens de inbraak is kasgeld, een fototoestel, snoep en frisdrank meegenomen. "Het is vooral vervelend dat we ons met dit soort zaken bezig moeten houden. Zo'n laffe actie in moeilijke coronatijden levert ons alleen maar vernieling en verdriet op", aldus Giannattasio.

Mysterium is ondanks de coronacrisis nog wel open voor groepen van maximaal vier personen.