Het programma rond de Amerikaanse verkiezingen in TivoliVredenburg in Utrecht ziet er anders uit dan in eerste instantie gepland. Vanwege de aangescherpte coronamaatregelen worden bijvoorbeeld meerdere zalen van het muziekpaleis gebruikt.

In eerste instantie was alleen de Grote Zaal gereserveerd voor Election Night 2020. Nu door de aangescherpte coronamaatregelen maar dertig personen in één ruimte mogen verblijven, worden er drie extra zalen geopend. In Hertz, Cloud Nine en Pandora zijn de verkiezingen te volgen via een livestream op een groot scherm.

Het hoofdprogramma vindt wel nog steeds plaats in de Grote Zaal. Wetenschappers, journalisten en campaigners analyseren de verkiezingen vanuit deze ruimte. In de drie andere zalen staat een host die weer in verbinding staat met de Grote Zaal. Op die manier kunnen bijvoorbeeld vragen van het publiek voorgelegd worden aan de specialisten in de Grote Zaal.

"Zodra we wisten dat we maar dertig mensen per zaal mochten ontvangen, gingen we bedenken wat wél kon. Geïnspireerd door Arjen Lubach hebben we deze constructie bedacht", aldus Tessa Hagen van TivoliVredenburg.

Alle kaarten voor een plek in TivoliVredenburg zijn al verkocht. Geïnteresseerden kunnen nog wel een ticket voor de livestream kopen. Deze is vanuit huis te bekijken.