Ondanks de coronamaatregelen is er komend weekend genoeg te doen in Utrecht. Indebuurt zet de leukste activiteiten op een rij.

  • Utrechters die van spanning houden kunnen mee op spooktocht met verteller Bastiaan de Zwitser. De tocht leidt deelnemers door het centrum van Utrecht terwijl er spookverhalen worden verteld. De spooktocht wordt gedurende het weekend op verschillende tijdstippen georganiseerd en tickets kosten 19 euro.
  • Op zaterdag en zondag vindt in de monumentale bunker in het Wilhelminapark de tentoonstelling Same old song, same old dance van kunstenares Anouk de Kruijff plaats. Deelnemers banen zich een weg door de bunker, waar licht, geluid, video en performance op ze afkomen. Toegang is gratis, maar bezoekers moeten zich wel registreren.
  • Op zaterdag organiseert hardloopspeciaalzaak All4running een hardloopevenement door de stad. Deelnemers kunnen tussen 8.30 en 13.30 uur starten bij de winkel van All4running aan de Lijnmarkt, waarna ze langs twee bekende plekken in de stad moeten rennen. De totale afstand is tussen de 8 en 10 kilometer. De tijd van de hardlopers wordt bijgehouden. Er kunnen maximaal tweehonderd mensen meedoen en een ticket kost 10 euro.
  • De Utrechtse Willemijn organiseert normaal gesproken een stadswandeling, maar die kan dit jaar niet doorgaan vanwege de coronamaatregelen. Ze heeft dit jaar wel wat anders: begin dit jaar maakte ze een boekje met zelfgemaakte tekeningen van bekende Utrechtse plekken.
  • Museum Speelklok heeft een nieuwe tentoonstelling van de orgelbeeldjes die vaak op draaiorgels staan. Bezoekers moeten reserveren en een mondkapje dragen.
  • De herfst is aangebroken en dat betekent dat de kastanjes weer uit de bomen vallen. Utrechters kunnen ze vinden in het Wilhelminapark of in Lepelenburg. Met de kastanjes kan je bijvoorbeeld herfststukjes maken.