De vergunning voor de herontwikkeling van Tivoli Oudegracht in Utrecht is afgegeven. Het voormalige kloostercomplex en poppodium gaat omgebouwd worden tot een multifunctioneel complex.

Omwonenden kunnen de komende weken nog bezwaar maken tegen de vergunning. Als dat niet gebeurt, kan het gebouw over een paar weken overgeleverd worden aan de ontwikkelaar en kan er gebouwd gaan worden.

Eerder dit jaar kreeg het plan al een positief advies van de Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed en de commissie Welstand en Monumenten.

Het gaat niet alleen om het adres Oudegracht 245, ook de adressen Springweg 102C, 102D en 102E en de daarbij horende tuinen zijn onderdeel van het complex.

Ruimte voor culturele voorzieningen

In de panden komen straks horeca, waaronder een hotel, en kinderdagverblijven. Ook zal er ruimte komen voor culturele voorzieningen.

Het voorgebouw aan de Oudegrachtzijde wordt ingericht als entree, lobby en hotelkamer. De historische kloostergang die door het gebouw loopt wordt opengesteld, waardoor bezoekers van de horeca in de kloostertuin kunnen komen.

De opzet van de grote zaal blijft zoals die is. Op deze verdieping komt een restaurant.