Een kleine duizend mensen demonstreerden zondagmiddag op het Jaarbeursplein in Utrecht. Ze willen dat Nederland en Europa de vluchtelingen op de Griekse eilanden evacueren.

Het kabinet heeft eerder deze maand besloten om honderd vluchtelingen van het Griekse eiland Lesbos op te nemen. (Foto: Bas van Setten)

Dat besluit werd genomen nadat Moria, een groot vluchtelingenkamp op het eiland, afbrandde. Veel mensen die daar verbleven, leven nu noodgedwongen op straat. (Foto: Bas van Setten)

De demonstranten vinden dat Nederland meer mensen op moet nemen. Ook vinden ze dat de Europese Unie "niet langer weg mag kijken en Griekenland als schild mag gebruiken" (Foto: Bas van Setten)

Vanwege de coronamaatregelen moest iedereen op het Jaarbeursplein op een kruis staan. Hierdoor konden alle participanten makkelijk voldoende afstand houden. Ook werden er mondkapjes uitgedeeld. (Foto: Bas van Setten)

Voor aanvang van de demonstratie werd gevraagd om niet te juichen. Mensen konden wel klappen. En dat gebeurde ook tijdens de toespraken van verschillende sprekers. (Foto: Bas van Setten)

Op de trappen van het Jaarbeursplein stond een microfoon waar onder meer verschillende vluchtelingen hun verhaal deden. (Foto: Bas van Setten)

Zondag vonden er in meer Europese steden vergelijkbare demonstraties plaats. De demonstratie op het Jaarbeursplein is zonder incidenten verlopen. (Foto: Bas van Setten)