De Veiligheidsregio Utrecht heeft vrijdag extra maatregelen aangekondigd vanwege de toename van het aantal coronabesmettingen.

Burgemeester Peter den Oudsten van Utrecht: "De cijfers lopen nu zo snel op dat er iets moet gebeuren om het tij te keren. Het valt op dat vooral bepaalde groepen jongeren zich minder goed aan de coronamaatregelen houden, waardoor het risico dat zij kwetsbare personen besmetten snel toeneemt."

In zes veiligheidsregio's, waaronder de Veiligheidsregio Utrecht, sluit de horeca om 1.00 uur. Ook komt er een verbod op met meer dan vijftig personen samen zijn, en geldt er een meldplicht voor bijeenkomsten met meer dan vijftig personen. Deze maatregelen gaat aankomende zondag om 18.00 uur in.

Daarnaast gaat de gemeente Utrecht de komende tijd in gesprek met vertegenwoordigers van onder meer sport- en ondernemersverenigingen, onderwijsinstellingen, studentenorganisaties, welzijnsinstellingen, jongerenwerkers en brancheorganisaties om te horen wat zij nodig hebben en wat zij kunnen doen om corona verder te bestrijden.