De gemeente Utrecht wil volgend jaar een ander soort evenementen financieel steunen. Daarbij is de omvang niet meer belangrijk, maar wordt er gekeken of het evenement past bij de identiteit van Utrecht van 'gezond stedelijk leven voor iedereen'.

Jaarlijks is er 300.000 euro beschikbaar om organisaties van evenementen vanuit de gemeente te steunen. De voorwaarden om een aanvraag te doen bij het Evenementenfonds Utrecht gaan in 2021 veranderen.

Evenementen voor sport en cultuur, jong en oud en alles ertussen kunnen een aanvraag doen. Daarnaast wordt gekeken naar de spreiding in het jaar van de evenementen, de toegankelijkheid en de duurzaamheid. Het geld dat wordt aangevraagd bij de gemeente mag maximaal 50 procent van het budget zijn.

"Normaal bruist Utrecht aan alle kanten, maar dit jaar was het anders gezien de huidige omstandigheden. We nemen daarom deze maatregelen, om organisatoren van evenementen tegemoet te komen. En vooral om onze inwoners de kans te bieden om zich te kunnen ontspannen met sport, cultuur of andere evenementen in de buurt", zegt wethouder Klaas Verschuure.